Tips om je werkende leven goed af te sluiten

1 min read
3 women and 2 men sitting on beach sand during daytime

Na jaren van hard werken is het moment dan eindelijk aangebroken: de welverdiende pensionering. Je hebt er hard voor gewerkt dus er is zeker reden voor een feestje. Maar hoe kan je deze periode van hard werken nou goed afsluiten? Wij vertellen je vandaag een paar tips waarmee je met een glimlach je pensioen in gaat!

1. Vier je pensioen met een feest

Een welbekende manier om je pensioen in te luiden is door een mooi feest voor je pensioen te organiseren. Dit is een goede manier om samen met je collega’s herinneringen op te halen en waardering voor elkaar uit te spreken. Huur bijvoorbeeld een café, zaaltje of een mooie ruimte ergens in de buitenlucht om jouw werkperiode af te sluiten. Zo zorg je voor goede afsluiting en luidt je het pensioen feestelijk in!

2. Blijf actief en sociaal betrokken

Als je stopt met werken, betekent het zeker niet dat je stil moet gaan zitten. Dit is voor sommigen juist een hele depressieve gedachte en ervaren al snel aan het begin van hun pensioen een bepaalde leegte. Dit is echter nergens voor nodig, want na je pensioen heb je juist de kans om nieuwe hobby’s te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Uiteraard hangt de invulling af van je gezondheid, maar je kan bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen of mee doen met een wandelclub. Bekijk hier nog meer tips voor vrijetijdsbesteding tijdens je pensioen. Zo blijf je lekker actief en betrokken!

3. Zorg voor een goede financiële planning

Uiteraard betekent pensioen ook een andere financiële situatie. Zorg er daarom voor dat je alles goed op een rijtje hebt staan en plan vooruit om niet in de problemen te komen. Denk hierbij aan je pensioenuitkering, eventueel spaargeld en de kosten die je verwacht te maken in de toekomst. Hoewel dit misschien niet de leukste klus is, zal het wel voor rust en zekerheid zorgen.

4. Reflecteer op je carrière

Tot slot is het goed om wat tijd te nemen om terug te kijken naar je carrière en wat je allemaal hebt bereikt. Dit kan namelijk een moment van trots en dankbaarheid zijn en door er bewust op terug te kijken kan je deze fase met een positief gevoel afronden.