Erwin Bach: werk, relatie Tina Turner en meer informatie

3 mins read

Tina Turner? Die kent iedereen (van naam) wel. Haar tweede echtgenoot Erwin Bach? Hij is wat minder bekend. Toen Tina Turner op 24 mei 2023 overleed, waren het de berichten over haar echtgenoot die ook heel veel emoties oproepen. Want wie was deze man eigenlijk? Hoe was de relatie met hem ten opzichte van hoe die met Ike Turner was?

Deze blog hebben wij gewijd aan Erwin Bach, de man van de in 2023 overleden superster Tina Turner. We gaan in op hoe hij als persoon zou zijn en wat hij deze Duitser nog meer allemaal in petto had. Het liefdesverhaal tussen de twee zullen we natuurlijk ook niet onbenoemd laten. We houden immers wel van een beetje geluk en plezier.

Ike en Tina Turner

Ike Turner en Anna Mae Bullock (de echte naam van Tina Turner) waren voor langere tijd een succesvol duo. Misschien wel hét muzikale duo dat de wereld veroverde met hun krachtige optredens en soulvolle muziek. Hun dynamische relatie op en buiten het podium was zowel bewonderd als berucht. Met hits zoals Proud Mary brachten ze een revolutie teweeg in de muziekwereld. Ondanks hun turbulente persoonlijke leven bleef hun muzikale erfenis voortleven. Tina’s ongelooflijke solo-carrière na hun scheiding bevestigde in ieder geval haar status als een van ’s werelds grootste zangeressen. Ike Turners reputatie werd voornamelijk overschaduwd door zijn geweldpleging.

Van Ike naar Erwin

Hoe graag ze haar relatie met Ike ook achter zich wilde laten, vragen over haar ex-man bleven eigenlijk altijd nog komen. Ook tijdens de relatie van Tina met Erwin bleek dat pijnlijk duidelijk. Maar voor een uitleg moeten we eigenlijk wel even terug naar het begin.

Erwin Bach, een Duitse directeur van een platenmaatschappij, kreeg in 1985 de opdracht om Turner op te halen van het vliegveld. Toen Turner’s ogen de zijne bereikten, bleek het liefde op het eerste gezicht. Het stel bouwde hun relatie redelijk langzaam op, maar het was al gauw duidelijk dat het hart van Turner was gestolen. Bach was destijds nog maar 30 jaar, Turner alweer 47. Hoewel het leeftijdsverschil henzelf nooit in de weg heeft gezeten, was dat natuurlijk wel een onderwerp waar de media maar al te graag over ‘roddelde’.

Eind goed al goed, want in 2013 wordt hun liefde bekroond door een huwelijk. Ze trouwen uiteindelijk in Zwitserland, dé plek waar Turner afstand deed van haar Amerikaanse identiteit om de Zwitserse aan te nemen.

Een rustig leven

Het ‘probleem’ van een wereldster is dat je eigenlijk geen privé meer hebt. Bach en Turner werden continu belaagd met vragen over de ex van Bach, over of de relatie tussen hen wel oprecht was en nog meer vervelende zaken. Zelfs toen Bach zijn nier aan Turner schonk om zo haar leven te redden, werd het een en ander tussen de twee nog in twijfel getrokken. Maar goed, hoe vervelend ook is, in onze wereld is dat nou eenmaal zo. It’s both a blessing and a cure, om beroemd te zijn, zou je wel kunnen zeggen.

Het leven na Tina Turner

Eerlijk is eerlijk, eigenlijk ging het bijna altijd om Tina Turner en niet degene met wie ze getrouwd was. Óf, dat kon ook nog, het ging over Tina Turner en haar ex-man, Ike Turner. Over Erwin Bach werd eigenlijk niet heel veel gezegd. Hoe het nu met hem is, is dan ook niet heel bekend. Het is bijvoorbeeld, voor zover wij kunnen weten, of hij in de rijkdom van zijn vrouw aan het baderen is. Dit is vanwege het feit dat omdat niemand weet wie het vermogen van Turner heeft geërfd. Zo had ze wel twee zonen, maar zij waren al eerder dan zij overleden. De band met haar adoptiekinderen was niet heel goed, dus ook daar liggen een paar vraagtekens.

Nou ja, bij dit soort dingen denken we maar altijd: zolang hij gelukkig is en kan leven hoe hij wil leven, komt alles wel goed. Vergeet ook niet dat Bach zelf ook vrij succesvol was in wat hij deed. We mean, je mag niet zómaar een van de grootste wereldsterren van het vliegveld ophalen.

Speculaties

Er zouden geruchten zijn dat Bach een deel van het ‘estate’ van Turner zou willen doneren aan een museum, gewijd aan Tina Turner zelf. Of en hoe dat zich zal vormgeven, weten we niet. Wat we wél weten, is dat we hopen dat Erwin Bach zijn leven kan leven als dé man van Turner, wie ontzettend viel van haar hield en forever grateful is voor de tijd dat ze samen mocht zijn. Dus niet door hetgeen veel mensen hem van veroordelen: dat hij Turner alleen had getrouwd vanwege haar beroemdheid en geld. Op naar een toekomst waarin we wat minder oordelen en meer blij zijn voor elkaar!