Fietsslot Action, Lidl & meer Budget Keuzes

5 mins read

Kijk, ook wij begrijpen dat niet iedereen een groot budget heeft om maar alles van te kopen, maar daarom dingen gaan stelen, dat gaat ons nog steeds een stap te ver. In Nederland is er een specifiek soort item dat over het algemeen veelal wordt gejat: fietsen.

Is het niet een fiets die als een soort rouleerfiets bij studenten rondgaat, dan is het wel een dure, elektrische fiets waarvan de marktwaarde hoog genoeg is om hem door te verkopen. Wel handig als je dan ook de accu meejat, maar dat is een ander verhaal. In ieder geval is het vervelend als je je fiets kwijtraakt, al hoewel het wel degelijk belangrijk is dat je er zelf ook wat voor doet om dat stelen te voorkomen. Een slot bijvoorbeeld, is een eerste stap die je kan nemen tegen diefstal. In deze blog lees je waar je redelijk kwalitatieve fietssloten kan aanschaffen. Lees je gauw verder?

Fietsslot Action

We startten onze zoektocht bij de Action, want waar vind je in andere gevallen goedkope alternatieven van producten die nogal in de kosten kunnen oplopen? Het is goed om te beseffen dat de prijs som ook iets zegt over de kwaliteit. Bovendien geldt: als iemand écht je fiets wil meenemen, dan is hij daar ongetwijfeld goed op voorbereid en zal ook een extra slot niet veel teweeg brengen.

Walfort pantserslot

Prijs: €5,99

Zie dit slot als een soort slot dat je nog eens extra door je wiel heen trekt, nadat je je gewone slot al op slot hebt gezet. Een slot als deze komt ook goed uit de verf wanneer je zoiets hebt als een mountainbike, waar je eigenlijk geen ‘regulier slot’ op kan zetten. Bindt ‘m aan een lantaarnpaal of een paaltje die niet aan de boven kant vrij is, en je bent voorzien in hetgeen je naar zocht. Het slot is overigens gemaakt van gehard staal dat is omhuld met een kunststof laag. Je ontvangt 2 sleutels bij het slot en kan kiezen tussen een rode, blauwe of zwarte kleur.

Walfort fietsslot

Prijs: €6,99

Die fiets die je van een meneer drie hoog om de hoek hebt gekocht, is een echt gammel ding. Maar goed, het fietst en de kans is niet groot dat iemand deze meeneemt omdat het zo’n pareltje is. Echter is het wel nog steeds een idee dat je wellicht een fietsslot aanschaft en laat dit slot daar nou precies goed voor zijn. Geen gehannes met het vinden van een paal of rek zoals dat met een pantserslot moet, maar gewoon een slot die je aan je fiets monteert. Dit slot wordt geleverd met twee sleutels.

Walfort frameslot met kabelslot

Prijs: €9,99

Wil je het helemaal slim aanpakken, dan is dit frameslot met kabelslot wellicht iets voor jou. Het frameslot zet wiel op slot, maar om te voorkomen dat de fiets in die hoedanigheid volledig wordt meegenomen, maak je het kabelslot nog eens vast. Je ontvangt wederom twee sleutels. Leg de reserve sleutel altijd op een plek waarvan je het niet gaat vergeten dat ‘ie daar ligt. Als je haast hebt en echt wegmoet, wil je meteen actie kunnen ondernemen en niet eindeloos blijven zoeken tot het te laat is.

Fietsslot Lidl

Ook de Lidl verkoopt een aantal fietssloten. Echter is verkopen ze daar ook hele dure fietssloten, van wel tientallen euro’s per stuk. Hoewel die ongetwijfeld van hoge kwaliteit zullen zijn, slaan we die toch maar eventjes over. Eventjes over in de zin van dat je die zelf kan opzoeken en wij deze niet zelf in deze blog gaan plaatsen. Kijk eerst maar even naar deze alternatieven.

FISCHER kettingslot

Prijs: €17,99

Dit kettingslot bestaat uit schakels. Deze schakels zijn, voor de bescherming en stevigheid, weer helemaal omhuld met kunststof. De lengte van het slot is 90 centimeter en het heeft een diameter van 2 centimeter. Weet wel dat het hele slot zo’n halve kilo weegt en dat dat dus absoluut iets is waar je rekening mee moet houden. Je stopt hem niet ‘even’ in je handtasje zoals je dat met een enkele sleutel zal doen. Verder is het een prima prijs voor een misschien iets duurdere prijs dan je had gehoopt.

FISCHER Kettingslot

Prijs: €14,95

Nee, het is niet hetzelfde slot. Ja, het lijkt er wel op. Wederom betreft het een schakelketting die omhult is met een kunststof laagje. De ketting is alleen wat kleiner in formaat, namelijk 65 centimeter. En de ketting wordt geleverd met een sleutel met een lampje, wat handig is als je op wat donkere plekken je fiets op slot doet of wat anders moet zoeken in het donker. Vind je dat een beetje onnodig, dan kan je ook gewoon het sleuteltje nemen waar geen lampje in zit verwerkt.

Andere budget keuzes

Als vanzelfsprekend zijn er nog andere winkels dan de Action en Lidl waar je fietssloten kan halen. We vertellen je dan ook nog over andere fietssloten. Lees:

Axa insteekketting RLC 100/5,5

Prijs: €12,95

Maar liefst een meter lange insteekketting voor nog geen dertien euro. Een insteekketting betekent dat je hiervoor alvast een frameslot nodig is. Aan de andere kant van waar je sleutel zit, zit mogelijk een gat waar je deze ketting in kan steken. Zoiets als het derde slot dat we van de Action besproken, maar dan alleen maar de insteekketting en niet het frameslot. In verhouding dus wel wat duurder, maar nog zeker de moeite waard om te overwegen.

Lampa Kabelslot Fietsslot | Krasvrij 2 Sleutels 120cm Met Framehouder

Prijs: €9,50

Een soort van twee-in-één slot. Eentje waarbij je kan kiezen om hem aan je frame te monteren, of lekker los mee te nemen. In ieder geval een pareltje die wordt geleverd met 2 sleutels en eentje waarvan je kan kiezen hoe lang je hem wil hebben. Om precies te zijn kan je kiezen voor een 65, 100, 120, 160 of een 180 cm lange variant. Let wel, hoe langer het slot, hoe zwaarder deze zal zijn. En ook, hoe langer het slot, hoe duurder deze zal zijn.

Fietsslot/kabelslot – groen – kunststof coating – 100 cm – Fietssloten

Prijs: €12,49

Als je om een bepaalde reden last hebt van verslechterd zicht of gewoon houdt van een lekker kleurtje, dan is dit misschien iets voor jou. Het is niet veel bijzonders, dit slot, maar wel zoals je hem nog niet eerder hebt gezien, deze blog. Check wel ‘ff’ hoe lang het slot nu precies is, want in de titel staat een meter, maar in de beschrijving 65 cm. Toch wel een aanzienlijk verschil levert dat op, kan je wel begrijpen.

Koopgids

We eindigen het artikel met een beknopte koopgids. De reden hiervoor is dat we je op deze manier graag willen laten zien dat het misschien handig is om bepaalde dingen te overwegen, voordat je het slot zomaar aanschaft. Lees maar gauw door, dan begrijp je wel wat we bedoelen.

 • Slottype
  • Kabelsloten: Deze zijn licht en flexibel, maar bieden over het algemeen minder beveiliging dan andere sloten.
  • Beugelsloten: Deze zijn stevig en bieden goede bescherming, maar kunnen zwaar zijn.
  • Kettingsloten: Deze zijn robuust en flexibel, ideaal voor het beveiligen van fietsen, maar kunnen ook zwaar zijn.
  • Framesloten: Deze zitten normaal gesproken al standaard op een fiets, maar kunnen bij oude fietsen of specifieke soorten fietsen ontbreken.
 • Sleutel of combinatieslot
  Overweeg of je de voorkeur geeft aan een slot met sleutel of een combinatieslot. Beide hebben hun voor- en nadelen. Een sleutel kan je kwijtraken, maar een combinatie kan je makkelijk vergeten.
 • Lengte en dikte
  Zorg ervoor dat het slot lang genoeg is om je fiets aan een vast object te bevestigen en dat het dik genoeg is om niet gemakkelijk te worden doorgeknipt.
 • Gemak
  Denk aan het gebruiksgemak, zoals het snel kunnen vergrendelen en ontgrendelen van het slot. Het is niet handig dat je slot bijvoorbeeld dichtvriest als het een paar graden onder nul is. Een slot van kwaliteit draagt eraan bij dit te verhelpen.
 • Prijs
  Bepaal je budget en zoek naar een slot dat binnen dat budget past, maar vergeet niet dat de beveiliging van je fiets belangrijk is.

Waarschijnlijk had je hier al over nagedacht, maar het is toch handig om het weer allemaal op een rijtje te hebben staan. We hopen dat je in ieder geval nu uit de voeten kan en jezelf binnenkort kan trakteren op een veilig gevoel, omdat je dure fiets helemaal staat vastgeketend.