Johan Derksen: vermogen, relatie, carrière en meer feiten

3 mins read
black and gray video camera

Je moet het maar kunnen. Johan Derksen zijn. Niet alleen vanwege het feit dat hij publiek bekend is, nee, omdat hij het zichzelf af en toe toch wel echt heel moeilijk maakt. Hij doet uitspraken over van alles en nog wat waar hij soms wel of geen kennis van heeft. En dat resulteert zich in dikke bakken met kritiek. Maar ja, naar eigen zeggen, doet het hem toch wel iets: ‘Ik heb een grote bek, maar ik ben niet van steen,’ aldus Derksen zelf.

Nou, we zullen ons cynisme even aan de kant zetten en het maar weer terug naar het neutrale halen. Het is immers een persoon die door velen wordt geadoreerd en iemand die tenminste durft te zeggen wat hij vindt. In deze blog zal je van alles over hem te weten komen. We gaan van zijn carrière, naar zijn vermogen en zijn relaties, om uiteindelijk terug te komen bij nog een boel andere feiten. Scroll je snel door? Je wil dit écht niet missen.

Wie is Johan Derksen?

Waarschijnlijk, als je zijn gezicht ziet, weet je wel dat het Johan Derksen is. Maar wat Johan Derksen nou daadwerkelijk doet en heeft gedaan, is een tweede.

Het begon in ieder geval allemaal met zijn carrière als profvoetballer. Hoewel hij misschien niet de grootste is geweest, schopte hij het wel degelijk tot grote clubs als SC Cambuur en Go Ahead. Pas na zijn het einde van die carrière, ging er echt een balletje rollen. Derksen ging namelijk de journalistiek in. Hij schreef voor diverse voetbaltijdschriften en werd later een bekend gezicht op televisie als voetbalanalist. Zijn optredens in het televisieprogramma Voetbal Inside, later omgedoopt tot Veronica Inside, maakten hem bij een groot publiek geliefd, maar ook omstreden vanwege zijn controversiële uitspraken.

En met controversieel, bedoelen we echt controversieel. Hij heeft kritiek op van alles en heeft absoluut geen blad voor de mond. Soms komt hij weleens terug op een uitspraak, maar vaak zorgt het alleen maar voor een boel publiciteit. Inmiddels is hij alweer 75 jaar en we vragen ons erg af hoe lang zijn carrière nog blijft bestaan. Ondermeer omdat het tegenwoordig een stuk moeilijker is om je uit te spreken, omdat mensen er toch altijd wat van vinden.

Carrière en vermogen

Zijn carrière sprong en springt in ieder geval van hot naar her. Tegenwoordig zit hij al jarenlang aan de tafel van Veronica Inside, zoals we al vertelden. Met dat gegeven kunnen we ook zeggen dat hij al een indrukwekkende carrière tot ver na zijn pensioen heeft gehad. Waar deze man dat soort levenslust vandaan haalt, poeh, vertel het ons maar. Het is interssant om te zien dat hij daarmee eigenlijk een voorbeeld voor velen is. Al moeten we daarbij wel vermelden dat het misschien niet de grootste vetpot ooit is die je voor ogen had kunnen hebben. Het vermogen van Johan Derksen werd in 2023 door de Quote ‘slechts’ op zo’n 1,3 miljoen euro geschat. Bij andere profvoetballers is dat wel anders geweest.

Relatie

Ja, we kunnen het inderdaad hebben over alle controverse rondom Johan Derksen. Maar, nee, dat gaan we niet doen. Dat is a) omdat we dan morgen nóg bezig zijn en b) omdat het volgende week dan niet meer actueel is. Bovendien doen al genoeg mensen dat, dus laten wij ons lekke focussen op al het ‘leuks’. Allereerst zijn relatie.

Op dit moment is hij samen met Isabelle Pikaar. Het stel is in 2022 alweer zo’n 25 jaar met elkaar getrouwd en vandaag de dag is dat dus nog langer. Bijzonder was dat trouwen overigens wel, want op 10 november 1996 was hun eerste afspraakje en 27 januari 1997 trouwden ze al. Dat is nog geen kwart jaar. Ze lijken vandaag de dag nog steeds gelukkig met elkaar en dat is fijn. Echter is Isabelle al de derde met wie Derksen in het bootje stapte. De eerste twee huwelijken waren:

  • Linda
    Linda, de liefde van zijn leven en de moeder van zijn dochter Marieke, was de eerste met wie hij trouwde. Echter, toen dochter Marieke 12 jaar oud was, sloeg het noodlot toe. Linda viel van de trap en overleed aan haar verwondingen. Een hartverscheurend verhaal wat je niemand toewenst.
  • Agnes
    Het tweede huwelijk, dat overigens maar een jaar mocht duren, was met een vrouw genaamd Agnes. Uit dit huwelijk werd nog wel een kind geboren, ook een meisje, wie Anoeska heet. Echter groeide zij op bij haar moeder en is er nauwelijks iets bekend over haar.

Maar goed, drie keer is scheepsrecht, toch? Op naar een huwelijk dat voor altijd mag blijven duren!

Interessante feitjes

En dan tot slot een aantal feitjes over deze beste man, gewoon omdat het kan!

  • Johan woont absoluut niet in de Randstad of ergens in de buurt van de opnamestudio’s in Hilversum. Nee, nee, hij woont al jarenlang in het prachtige Drenthe, waar hij samen met zijn vrouw een villa betrekt.
  • Een tweede punt is dat Johan na zijn sportieve carrière een stuk ‘voller’ was dan voorheen. Interessant om te zien, omdat hij zelf ook weleens fatshamende uitspraken heeft gedaan.
  • Johan zou, voor sommigen niet geheel verrassend, een atheïst zijn. Een atheïst is iemand die niet gelooft in het bestaan van goden of een goddelijk wezen.
  • Muziek is een van de grootste hobby’s die Derksen heeft. Hij geniet onder andere van het Amerikaanse blues. Leuk, toch.

En voor nu, voor nu vinden we het wel weer mooi. We wensen Derksen in ieder geval nog veel plezier in wat hij doet, al hopen we wel dat hij soms wat minder controversieel optreedt in zijn plek bij Veronica Inside. Nou ja, je kan hem niks verplichten, kan je ook denken.