Onkruidbrander Action, Lidl & meer Budget Keuzes

5 mins read

Onkruidbestrijding zal ongetwijfeld een tijdrovende en kostbare klus zijn, maar gelukkig zijn er goedkope en effectieve oplossingen beschikbaar. In deze blog gaan we het hebben over onkruidbranders, een betaalbaar alternatief voor chemicaliën en handmatig wieden. Ontdek hoe dit handige hulpmiddel je helpt om ongewenst onkruid te verwijderen zonder je budget te overschrijden, want dat is natuurlijk wat je wil.

We zullen in deze blog de voordelen van onkruidbranders bespreken aan de hand van enkele populaire modellen. Tussendoor lees je ook nog een aantal tips voor het veilig en efficiënt gebruik ervan in je tuin. Lees verder om te ontdekken hoe je onkruid kunt bestrijden zonder de bank te breken!

Onkruidbrander Action

De Action heeft in het verleden wel eens een deal gehad voor een onkruidbrander. Wat zeggen we, zelfs meerdere deals. Zo verkochten ze eens een onkruidbrander van het merk Kinzo en laatst nog eentje van het merk Ferm. Het is dan ook niet zo’n gek idee om zelf de webshop en website van de Action in de gaten te houden, om te ontdekken of ze weer zo’n aanbieding hebben. Je gaat hier naar de website en hier naar de webshop van de Action.

Echter is er wel degelijk een ander item wat misschien je aandacht trekt bij de zoektocht naar een onkruidbrander. Het gaat om de XQ GAZ butaangas navulling voor €1,89. Deze navulling wordt onder andere voor een aantal soorten onkruidbranders gebruikt. Eentje om te onthouden, dus!

Onkruidbrander Lidl

Bij de Lidl verkopen ze daarentegen wel degelijk meerdere onkruidbranders. Echter is het daarbij goed om te vermelden dat er in principe twee soorten onkruidbranders bestaat. De ene werkt op elektriciteit en de ander op gas. Tegenwoordig zie je veel elektrische varianten, waar je nu de eerste van gaat zien. Kijk maar:

PARKSIDE® Elektrische 2-in-1 onkruidverdelger en barbecue-aansteker

Prijs: €24,99

Wauw, een milieuvriendelijk heteluchtblazer die een chemische-vrije oplossing voor onkruidverdelging biedt. Bovendien heeft het ook een tal van andere toepassingen, zoals het aansteken van de barbecue of verwijderen van verf/ vernis. Met zijn krachtige 2000 watt vermogen en 5 bijgeleverde opzetstukken, waaronder een kegelmondstuk voor onkruidverdelging, is dit apparaat veelzijdig en handig. De ergonomische rubberen handgreep en uitklapbare neerzetbeugel zorgen voor comfortabel gebruik, terwijl de geïntegreerde trekontlasting voor het netsnoer extra duurzaamheid biedt. De warmtestraal vernietigt de celstructuur van onkruid en werkt direct op de wortel, waardoor het onkruid na enkele dagen uitdroogt en niet meer levensvatbaar is. Een must-have voor milieubewuste tuiniers en klussers!

Klik hier om de onkruidbrander te bekijken

PARKSIDE® 2-in-1 heteluchtblazer/onkruidverdelger met lange steel, 2000 W 

Prijs: €29,99

Accessoires zoals het kegelmondstuk, spatelmondstuk, vlakmondstuk, reduceermondstuk, grillmondstuk en verlengsteel zijn inbegrepen voor extra veelzijdigheid. Het maakt de 2-in-1 heteluchtblazer ontzettend veelzijdig. Verder biedt het talloze toepassingen met een maximumtemperatuur van 650 °C en 3 instelbare temperatuurniveaus. Misschien wel het meest fijne aan dit apparaat is dat je het apparaat rechtop kan zetten voor stationair gebruik. Als je het wel in werking neemt, zal je worden verrast met een ergonomische antislip handgreep en een trekontlasting voor de netkabel. Na het gebruik klap je het standaard voor de koeling even uit, zodat je het apparaat daarna veilig kan opbergen.

Klik hier om de onkruidbrander te bekijken

Andere budget keuzes

Graag nemen we je mee op de zoektocht naar nog meer goedkope onkruidbranders. Hoewel we natuurlijk letten op het budget, bieden we ze je ook niet té goedkoop aan, om te voorkomen dat dat iets gaat zeggen over de kwaliteit.

Onkruidbrander Rothenberger

Prijs: €24,99

Dit is nou een goed voorbeeld van hoe een onkruidbrander op gas eruit kan zien. Hoewel de brander zonder gascartridge wordt geleverd, werkt deze dus wel degelijk zo. Anyway, de onkruidbrander heeft een zogeheten piëzo-ontsteking. Een piëzo-ontsteking is een mechanisme dat een elektrische vonk genereert om gasbranders of apparaten zoals een onkruidbrander veilig te ontsteken. Je hoeft niet zelf te hannesen met een aansteker, maar druk dus slechts een knopje in. Verder weten we dat deze brander een vlamtemepratuur van zo’n 940°C heeft, wat perfect is om gedag te zeggen tegen je onkruid. Al met al is het een prima ding, voor een prima prijs.

Klik hier om de onkruidbrander te bekijken

Onkruidbrander Gloria Haus und Garten

Prijs: €31,99

We promise, hoger dan deze prijs zullen we niet gaan. Echter is de Gloria Thermoflamm bio Classic PLUS Onkruidbrander op gas er eentje die je zeker kan overwegen om aan te schaffen. De reden hiervoor is dat gasbranders door sommige mensen als beter worden gezien dan de elektrische variant. Althans, of een onkruidbrander op gas beter is dan een elektrische variant hangt af van persoonlijke voorkeur en gebruiksscenario’s. Gasbranders zijn vaak krachtiger en draagbaar, maar elektrische branders zijn milieuvriendelijker en eenvoudiger in gebruik. Bovendien slurpt zo’n gasvariant ontzettend veel energie en is dat dus niet echt goed voor de portemonnee. Nou ja, weet dat qua gasvarianten deze onkruidbrander een goede optie is om aan te schaffen.

Klik hier om de onkruidbrander te bekijken

Onkruidbrander CFH

Prijs: €29,95

De CFH Bio-gartner 3000 onkruidbrander wordt geleverd met 2x universele persgasreservoirs. Dat betekent dat je in principe direct aan de slag kan gaan met het verdelgen van onkruid. Wist je trouwens dat onkruid alleen maar onkruid is, omdat we dat zelf zo noemen? Onkruid wordt onkruid genoemd vanwege zijn ongewenste groei in tuinen en gewassen. Het zijn planten die zich snel verspreiden en concurreren met gewenste planten om voedingsstoffen en ruimte, waardoor ze vaak als hinderlijk worden beschouwd. Daarmee kan je zeggen dat onkruid eigenlijk iets heel relatiefs is. Wist je bijvoorbeeld dat je met brandnetels thee kan maken en het zelfs om homeopatische wijze dingen kan genezen? Denk dus drie keer na of je het onkruid gaat verbranden wat je nu voor je hebt…

Klik hier om de onkruidbrander te bekijken

Onkruidbrander VONROC GARDEN

Prijs: €29,95

Zeg maar vaarwel tegen chemische bestrijdingsmiddelen en onaangename knielende posities. Met de VONROC onkruidbrander kun je onkruid in enkele seconden verwijderen. Het verstelbare handvat maakt het mogelijk om staand te werken, wat zowel milieuvriendelijk als vriendelijk voor de gewrichten is. Leuk detail, maar het gaat natuurlijk om de brander zelf. De brander maakt gebruik van hete lucht, opgewarmd tot 600°C, waardoor de cellen van het onkruid barsten en de plant uitdroogt. Dat betekent dat het hier dus gaat om een elektrische onkruidbrander. Met deze elektrische brander wordt een speciaal mondstuk meegeleverd voor het aansteken van barbecues. Nu verkoopt het merk VONROC Gardens ook zelf barbecues, dus misschien kan je daar ook meteen een kijkje nemen.

Klik hier om de onkruidbrander te bekijken

Onkruidbrander Hammersmith

Prijs: €17,00

Last but not least, een onkruidbrander waarvan we een beetje in de war zijn over de prijs. Haal je deze in de winkel, dan zou hij €17,00 kosten, maar bestel je ‘m online, dan ineens €34,99. Dat is twee(!) keer zoveel. Nou ja, om hier zeker over te zijn adviseren we je de klantenservice van Blokker te contacteren. In ieder geval gaat het om een brander die werkt met een 650 °C heteluchtstraal. Deze temperatuur is hoog genoeg om de celstructuur van onkruid aan te tasten. Bovendien bereikt het de wortels en zal het onkruid dus niet meer op dezelfde plek terug groeien. Amazing, right?

Klik hier om de onkruidbrander te bekijken

Koopgids onkruidbrander

Zie hier een beknopte koopgids voor het aanschaffen van een onkruidbrander. Lees alle punten aandachtig door en maak de aankoop als een professional, in plaats van dat je maar blijft twijfelen tussen een aantal varianten!

 • Type onkruidbrander
  • Gasgestookte onkruidbrander: Werkt op propaan of butaan en biedt draagbaarheid en krachtige hitte voor effectieve onkruidbestrijding.
  • Warmelucht- of heteluchtonkruidbrander: Maakt gebruik van hete lucht om onkruid te vernietigen zonder open vlam, veiliger in gebruik. Je herkent deze variant ook wel als een elektrische onkruidbrander.
 • Veiligheid
  Controleer of de onkruidbrander beschikt over veiligheidsfuncties, zoals een automatische uitschakeling, kinderslot of een beschermende kap om ongelukken te voorkomen.
 • Gewicht en ergonomie
  Overweeg het gewicht en het ontwerp van de onkruidbrander om ervoor te zorgen dat deze comfortabel te hanteren is en niet te zwaar wordt tijdens langdurig gebruik. Het fijnste is natuurlijk als je staand kan werken en gelukkig zijn hier meerdere branders op ingericht.
 • Verlengstukken en accessoires
  Meerdere modellen worden geleverd met verlengstukken om gemakkelijk bij moeilijk bereikbare plaatsen te komen. Controleer ook of er accessoires beschikbaar zijn, zoals speciale koppen waarmee je bijvoorbeeld de barbecue mee kan aansteken.
 • Hitte-instellingen
  Kies een onkruidbrander met instelbare hitte-instellingen, zodat je de warmte kunt aanpassen aan het type onkruid en de ondergrond.
 • Milieuvriendelijkheid
  Als je milieubewust bent, kunt je overwegen om een elektrische/ hetelucht-onkruidbrander te kiezen, omdat deze vaak minder schadelijk zijn voor het milieu dan gasgestookte modellen. Houd er echter wel rekening mee dat deze wat minder hoge temperaturen kunnen bereiken.

We hopen dat je met deze tips voldoende bent geïnformeerd. Heb je nog vragen over de desbetreffende onkruidbranders? Contacteer in dat geval de klantenservice van de verkoper. Vragen aan ons zullen waarschijnlijk niet (juist) beantwoord kunnen worden.