Paul Rem: partner, ziekte en meer

2 mins read

De Esquire’s Best Dressed Man 2020, dat word je niet zomaar. En toch, toch heeft meneer Rem dit voor elkaar gebokst. Hoewel het er misschien al wel sinds zijn jeugd aan zat te komen door de manier waarop hij zich toen al kleedde, moet je nog wel enigszins in de schijnwerpers komen te staan om zo’n titel te verkrijgen.

Met andere woorden, wie is deze man achter het beroep wat hij doet? Hoe gaat het momenteel met deze man? Heeft hij ook een prettig privéleven, of is daar niks over bekend? We vertellen je in deze blog van alles over deze beste man. Ne zo nieuwsgierig als wij? Lees dan gauw verder.

Wie is Paul Rem?

Op 3 mei 1962 zag Paul Rem voor het eerst het levenslicht. Hij groeide op in de Zaanstreek en had, voor zover bekend, een relatief rustige jeugd. Over die kledingstijl waar we het in de inleiding over hadden, die ontstond al rond zijn zestiende levensjaar. Hij raakte gefascineerd door de kledingstijl van zijn opa, die zich elke zondag netjes aankleedde en de rest van de week aan het werk was als visser.

Gelukkig voor Rem is hij hierdoor nooit gepest en loopt hij vandaag de dag nog steeds in de mooiste pakken en ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Tenminste, vanaf de buitenkant dan. Hoe dan ook groeide Rem verder op en ging uiteindelijk studeren. Hij rondde in totaal twee studies af, Kunstgeschiedenis en Klassieke Archeologie. Hij voltooide dat alles aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (VU).

Uiteindelijk zal Rem promoveren op kerksieraden en -meubelen in grote stadskerken van Dordrecht en Rotterdam van vlak na de beeldenstorm. Inmiddels al zo’n dertig jaar geleden betrad hij de functie die hij vandaag de dag nog steeds betreed: conservator van Paleis het Loo.

Conservator

Een conservator is een deskundige in de zorg voor en het beheer van kunstwerken, erfgoedobjecten en historische artefacten. Deze professionals werken meestal in musea, archieven of culturele instellingen. Hun taken omvatten het behouden en restaureren van collecties, het documenteren van objecten, het organiseren van tentoonstellingen en het bestuderen van kunstwerken en historische voorwerpen om hun historische en culturele waarde te begrijpen en te behouden voor toekomstige generaties. Voor Rem gaat het dus om het een plek in Paleis het Loo. Dit paleis is overigens al decennia onbewoond en fungeert als museum. Het maakt zijn werk niet minder belangrijk.

Tegenwoordig is hij naast zijn functie in het Paleis ook nog steeds auteur voor wetenschappelijke artikelen. Voor het ‘gewone volk’ schrijft hij regelmatig columns voor Omroep Max. Ook verschijnt hij regelmatig op het toneel bij programma’s zoals BlauwBloed, Tijd voor Max en EenVandaag.

Partner

Wij vroegen ons af, en misschien doe jij dat ook wel, of deze man ook een partner heeft. Het antwoord daarop is ‘ja’. Hij is al een lange tijd samen met Geertje, met wie hij twee dochters heeft. Het stel woont in het mooie Amsterdam, iets waar de bewonderaars van het Paleis hun vraagtekens bij stellen, omdat hij veel verder weg ging wonen. Toch is het een goede keuze, omdat hij vrij dichtbij het station woont en veel van zijn werk tegenwoordig buiten de paleismuren kan oppakken.

Zijn dochters wonen ook relatief dicht bij hun ouders in de buurt en dat doet het koppel ten goede. Hoewel zijn vrouw Geertje trouwens ook goed werk verricht in de cultuursector, staan de schijnwerpers met name op Paul zelf. Iets wat ze hem ten zeerste gunt en waar ze dan ook niet rouwig om is. Af en toe verschijnt er een interview waarin ze beide aan het woord zijn en dat is iets waar we zelf ook wel geïnteresseerd in zijn.

Ziek

Enkele mensen denken te weten dat Paul Rem ziek is, echter is daarover niets publiekelijks bekend. Wellicht dat hij een keer met een griepje onder de leden lag, maar meer dan dat is het niet. Tenminste, dat is ook maar wat wij ervan weten. Misschien dat je het hem zelf kan vragen, dan hoeven we ook niet te speculeren.

Maar goed, Paul Rem is een man die er goed uit ziet. Een man met een hart voor zijn familie en een hart voor zijn vak. Dat hij zijn interesses kan delen met zijn vrouw, is natuurlijk ook meer dan fantastisch. We hopen hem nog veel te zien en zijn benieuwd naar wat de toekomst hem, maar ook ons, mag brengen.