Robert Bryndza volgorde en meer

3 mins read

Robert Bryndza is een getalenteerde Britse schrijver die bekend staat om zijn meeslepende en spannende misdaadromans. Met name één serie die hij schreef, met hoofdpersonage Erika Foster, heeft lezers over de hele wereld geboeid. De vastberadenheid en scherpzinnigheid in het oplossen van misdaden van dit personage is ongekend.

Maar, dat zijn niet de enige boeken die Robert Bryndza heeft geschreven. In deze blog zal je in ieder geval de volgorde van zijn boeken te lezen krijgen, zodat je weet bij welk boek je moet beginnen. We duiken wat verder in de schrijver zelf en zullen je verrassen met nog meer verbluffende informatie. Lees je gauw verder? Dan zal je ongetwijfeld worden overtuigd van zijn kunnen, mocht je hem nog niet kennen.

Introductie van Robert Bryndza

Zonder schrijver geen boek en zonder boek geen succes. Vandaar dat we maar even starten bij de introductie van de schrijver van deze boek. Robert Bryndza is geboren in Lowestroft aan de oostkust van Engeland. Anders dan je misschien zou verwachten, startte hij geen opleiding om te gaan schrijven, maar eentje om te acteren. Hij studeerde namelijk aan de Universiteit van Aberystwyth en de Guildford School of Acting. Pas toen hij een ineens een succes boekte met zijn schrijven, besloot hij zijn carrière om te gooien naar het schrijven (het acteren ging namelijk niet denderend).

Hij begon zijn schrijvers carrière met een bestselling serie aan romantische komedie boeken en daarna switchte hij naar de misdaadromans zoals je die nu kent. Het eerste boek dat hij overigens voor de Erika Foster-serie schreef, was binnen een half jaar een daverend succes. Tegenwoordig woont Robert Bryndza samen met zijn man in Slowakije, waar hij zich full-time kan richten op het schrijven.

De Erika Foster-serie

De meeste mensen zullen Robert Bryndza kennen van zijn boeken uit de Erika Foster-serie. De serie begint met het boek ‘Het meisje in het ijs’, waarin Foster wordt geïntroduceerd. Het is een meeslepende thriller die lezers vanaf de eerste pagina vastgrijpt en niet meer loslaat. De volledige serie, inclusief originele Engelse titel hebben we opgesomd in de volgende lijst:

 1. Het meisje in het ijs
  Engelse titel: The Girl in the Ice
 2. De stalker in de nacht
  Engelse titel: The Night Stalker
 3. Donker water
  Engelse titel: Dark Water
 4. Laatste adem
  Engelse titel: Last Breath
 5. Koud bloed
  Engelse titel: Cold Blood
 6. Doodsgeheim
  Engelse titel: Deadly Secrets
 7. Fatale waarheid
  Engelse titel: Fatal Truth
 8. Dodelijke wraak
  Engelse titel: Lethal Vengeance

In februari 2024 is het achtste boek in deze serie uitgekomen. Nog steeds worden de boeken erg goed ontvangen, al zal de ene natuurlijk altijd populairder zijn dan de andere. Zo vinden wij zelf ‘De stalker in de nacht’ een ontzettend spannend boek. Dit boek plaatst Erika Foster tegenover een meedogenloze stalker die op vrijgezelle mannen heeft gemund, maar is zij zelf eigenlijk we veilig? Met haar eigen leven op het spel moet ze al haar kennis en vaardigheden inzetten om de dader te stoppen. De serie moorden die plaatsvindt is angstaanjagend en absoluut niet prettig.

Kate Marshall-serie

Robert Bryndza zit niet stil. Sterker nog er bestaat nóg een serie waarin hij van allerlei avonturen beschrijft, maar dit keer van een vrouw genaamd Kate Marshall. Kate is een voormalige politiedetective die nu werkt als privédetective in Londen, nadat ze op een schaamtevolle wijze werd ontslagen. Ze wordt in de boeken geconfronteerd met ingewikkelde moordzaken en duistere geheimen uit haar eigen verleden. Met een mix van spanning, mysterie en plotwendingen worden lezers op het puntje van hun stoel neergezet. Het eerste boek uit de serie is ‘Zonder gezicht’. De volledige serie bestaat uit de volgende boeken:

 1. Zonder gezicht
  Engelse titel: Nine Elms
 2. Schaduwland
  Engelse titel: Shadow Sands
 3. Vallend duister
  Engelse titel: Darkness Falls
 4. Duivelsbocht
  Engelse titel: Devil’s way

In het eerste boek lees je het verhaal over hoe Kate van een talentvolle politiedetective naar een privédetective. Je leest over hoe een copycat-moordenaar van de moordenaar wie het einde van haar carrière betekende, het werk van de eerste seriemoordenaar wil afmaken. Ooit was zij het beoogde vijfde slachtoffer… Je zal lezen welke spannende situatie dit oplevert en of het goed af zal lopen.

Verdere boeken

Robert Bryndza heeft naast deze boeken geen andere boeken gepubliceerd. Overigens lijkt het er nu op dat hij steeds aan het begin van het kalenderjaar een boek publiceert. Zo heeft hij nu net het nieuwe boek in de Erika Foster-serie uitgebracht. Eentje bij de Kate Marshall serie zou dan mogelijk weer volgende week komen.

Hoe dan ook zijn we nieuwsgierig naar zijn opvolgende boeken. Blijft bijvoorbeeld de Erika Foster-serie eeuwig doorgaan of gaat hij zich richten op Kate Marshall. Of, en dat lijkt ons misschien nog wel het leukst, komt er een hele nieuwe start van een derde serie aan? Ach, we zullen het zien en t.z.t. zullen we je ongetwijfeld op de hoogte brengen!