Vliegengordijn Action + andere aanbieders van vliegengordijnen

3 mins read
brown housefly

Weet je wat nou echt irritant is? Als je lekker wil gaan slapen en je hoor dat er een vlieg tegen een openstaand raam heen beukt omdat hij naar buiten wil. Want hoewel je overdag alle ramen en deuren in huis netjes dicht hebt gehouden tegen de warmte, stond de achterdeur wel open. Het gevolg? Exactly, er zijn toch een paar vliegen naar binnen gevlogen.

Gelukkig is voor bijna alles in ons leven een oplossing bedacht. De oplossing voor vliegen die door de achterdeur naar binnen willen? Wat dacht je van een vliegengordijn. In deze blog zullen we je vertellen waar je deze makkertjes kan kopen en wat voor prijzen daaraan verbonden zijn. En oh ja, omdat het leven al duur genoeg is, zullen we voor je op zoek naar een aantal budgetvarianten.

Vliegengordijn Action

Helaas moeten we je teleurstellen met de vermelding dat de Action op dit moment geen vliegergordijnen verkoopt. Echter moeten we ook eerlijk bekennen dat dit artikel nou niet echt op een moment wordt geschreven wanneer er veel mensen met vliegen binnenshuis kampen. Om je een beeld te geven: het is nog winter

Wat we hiermee willen zeggen is dat het best kan zijn dat in het seizoen, de zomer dus, er ineens wel vliegengordijnen op voorraad kunnen zijn. Via onderstaande knoppen kan je zelf het aanbod in de winkel en de webshop van Action in de gaten houden. Neem je zelf even een kijkje?

Andere aanbieders

Gezien we je bij de Action nog niet hebben kunnen voorzien van de keuze uit een aantal vliegengordijnen, gaan we maar gauw door naar andere aanbieders van dit item. Lees alles lekker op je gemak door en kijk welk vliegengordijn aan jouw behoeftes voldoet. Zo kan jij aanstaand vliegenseizoen vliegloos doorkomen!

Jysk: Insectenhor BYGDIN 90×210 deur zwart

Prijs: €12,50

Bij de Jysk schaf jij vandaag nog je nieuwe insectenhor aan. Deze gordijn is gemaakt voor een deur van 90 x 210 cm en klikt dicht en vast met een een magneet. Dat is handig, want zo hoef je niet altijd om te draaien als je net het gordijn bent doorgelopen. En goed, eerlijk is eerlijk, een gordijn is het niet helemaal, maar in principe is dit wel naar waar je op zoek was, nietwaar?

Kwantum: Vliegengordijn Jungle Bruin

Prijs: €22,50

Kijk dan wat een pareltje is dit! Misschien niet de goedkoopste die je in onze selectie zal tegenkomen, maar wel eentje waarvan wij al heel gelukkig worden. Het gordijn is stijlvol, past perfect in de meer bohemian achtige/ landelijke interieurs en is wat origineler dan saai gaas of iets in die trant. De afmetingen van dit gordijn betreffen overigens 90 x 200 cm, dus daarmee is hij iets kleiner dan de voorganger in deze lijst. Maar goed, je hangt hem wel op met een touwtje aan de bovenkant, dus als je de bovenkant precies op de rand van het kozijn hangt, zal het misschien wel goed komen.

Hornbach: CONACORD Deurgordijn pvc strepen multicolor 90×200 cm

Prijs: €7,95

Hand in hand, oog in oog. Alle kleuren van de regenboog
Het is exact de vibe die we van dit vliegengordijn krijgen. Het is absoluut niet een gordijn naar iedereens smaak, maar bij zij die het wel leuk vinden, is het een vliegengordijn van hun dromen. Anyway, de reden dat we deze hebben geselecteerd, is ook wel vanwege de prijs. Voor minder dan een tientje kan je al klaar zijn en je huis redden van de vliegenovergang. Sounds great, right?

Hornbach: CONACORD Deurgordijn acryl Kristal transparant 90×200 cm

Prijs: €19,95

Weet je wat het is, het assortiment van de Hornbach is qua vliegengordijnen eigenlijk best wel uitgebreid. Het bestaat uit gordijnen met onder andere kattenstaarten, kristallen (zoals deze) en bamboe. We zouden je dan ook aanraden om nog even verder te kijken op de website. De reden dat we deze hebben uitgekozen is trouwens vanwege de positieve reviews en de prijs. Nederlanders zijn eerlijker dan je denkt, dus het is dan ook helemaal niet gek als we zeggen dat er wel een kern van waarheid in zit.

Bol: ForDig Luxe Deurhor Magnetisch – Horgordijn – Vliegengordijn – Hordeur – 235 x 95 – Zwart

Prijs: €21,99

Bol is niet voor niets de winkel van ons allemaal. Ze hebben namelijk van allerlei vliegengordijnen in hun assortiment, waar je erg gelukkig van wordt. Het mooie aan deze winkel is verder, dat mensen kopen wat andere kopen. Met andere woorden, zie je ergens een beoordeling van 4,6 sterren en is dat de mening van 200+ mensen, dan weet je dat het wel goed zit. Wat wel goed zit bij dit vliegengordijn is in ieder geval de lengte. Vrijwel geschikt voor alle deuren en dus ook voor heel veel verschillende huizen.

Belangrijke aspecten

En dan nog even een vrij beknopte ‘waar moet je op letten bij een vliegengordijn?’. Allereerst moet je de juiste afmetingen kiezen die passen bij de deuropening waarvoor het gordijn bestemd is. Zorg er ook voor dat het materiaal van goede kwaliteit is en geschikt is voor de omgeving waarin het gebruikt zal worden, bijvoorbeeld waterbestendig voor buitengebruik. Controleer of het gordijn gemakkelijk te installeren en te verwijderen is, en of het effectief is in het tegenhouden van insecten terwijl het toch gemakkelijk toegang biedt. Overigens bestaan er ook vliegengordijnen voor ramen, we know, maar om verwarring te voorkomen hebben we ons in deze blog alleen gericht op deuren.

Conclusie

Als je goed zoekt, zijn er wel degelijk betaalbare pareltjes op de markt. Want, wat je misschien nog niet wist maar wel echt waar is, is dat veel vliegergordijnen met gemak beginnen vanaf een euro of honderd. Wij hebben het maximum gelegd op zo’n €25,-, zodat het verkrijgbaar is voor iedereen. Nou ja, kijk nog eens goed de lijst door, overweeg of je het vliegengordijn wil aanschaffen en geniet van een vliegloos huis deze zomer!