Job Knoester: partner, vermogen, leeftijd, familie en meer

4 mins read
person standing near the stairs

Wanneer je wordt omschreven als ‘een van de beste’, dan weet je wel dat je het hebt geflikt in je leven. Carrière-wise, tenminste. Job Knoester, ook wel bekend als TBS-advocaat, is degene van wie wordt gezegd dat hij bij de top 10 strafrechtelijke advocaten hoort.

We zijn gebiologeerd door de manier waarop hij keer op keer weer zijn kennis in het vak laat zien. Knoester weet veel, doet veel, werkt hard en is iemand die geen blad voor de mond neemt. Weet je niet wie hij is, wat hij doet en wat hem kenmerkt? Lees dan gauw verder, want wij zullen je alles vertellen.

Carrière van Knoester

We starten maar even bij de ‘basis’ en zullen je wat vertellen over de carrière van Knoester. Alles begon toen hij besloot om rechten te gaan studeren aan de Rijksuniversiteit in Leiden. Al bijna 30 jaar geleden begon hij in de advocatuur, waar hij uiteindelijk uitgroeide tot strafpleiter.

Waar hij eerst zo’n twee decennia voor een advocatenkantoor, onder andere als partner, in Den Haag werkte, besloot hij zo’n 8 jaar geleden dat los te laten. Samen met compagnon Yvonne van der Hut richtte hij een strafrecht- en TBS-kantoor op.

TBS

TBS is eigenlijk hetgeen waar Knoester het meest geïntrigeerd door is. Zo heeft hij met andere jarenlang gestreden om het vertrouwen in de TBS te laten wederkeren. Vandaag de dag wordt hij in de media vaak gevraagd om zijn advies, als er bijvoorbeeld een TBS-gerelateerde zaak in het nieuws is. Dat hij (op universiteiten) lezingen en gastcolleges over TBS (, strafpleiter en strafrecht) geeft, komt dan ook niet uit de lucht vallen.

Zaken

Je hebt inderdaad weleens zijn naam voorbij horen komen, maar er gaan nog steeds geen belletjes rinkelen. Laat ons een paar van zijn grootste zaken voor je opsommen, waardoor dat ‘oh ja’ gevoel waarschijnlijk wel omhoog komt. Lees:

  • Hij stond Wilhelm S. bij. Deze man werd veroordeeld voor het om het leven brengen van een man, toen hij een ontvluchting was gestart. Omdat S. een TBS-gestelde was, werd er daardoor ook een onderzoek naar TBS in werking gezet.
  • Hij stond samen met Van der Hut, Malek F. bij. Deze man zou een steekpartij hebben veroorzaakt, waarbij meerdere mensen gewond raakten. In 2021 is onder andere TBS met dwangverpleging opgelegd.

Bovenstaande beschrijvingen geven slechts aan in vogelvlucht wat er nu eigenlijk is gebeurt. Voor volledige beschrijvingen van de zaken adviseren we je de website van Knoester en Van der Hut te raadplegen. Maar wellicht heb je nu wel het idee gekregen waarvan je Knoester’s naam ook alweer herkende.

Partner

Mevrouw Knoester, (als ze al zijn naam heeft aangenomen), is politicoloog. Het kwam ter sprake toen Knoester zelf in een uitzending van Vandaag Inside aangaf dat mensen niet hoefden te stemmen. Dat botst, kan je wel begrijpen. Maar goed, Knoester gaf daarop als commentaar dat het goed is als je in een relatie ‘niet te veel overlegd’.

Wat wel belangrijk in hun huwelijk, weet Knoester ook haarfijn uit te leggen. Gezien het zijn al zijn derde huwelijk is, zullen niet te veel mensen zich hier aan vastbinden, maar, als we hem wel geloven dan is seks erg belangrijk in een relatie. Elke keer als hij naar zijn vrouw kijkt, vindt hij haar nog steeds zeer aantrekkelijk. Nou is dat (gelukkig) niet het enige waarom hij van haar houdt. Andere aspecten aan haar, waarvan Knoester gelukkig wordt, zijn:

  • ze heeft goede humor
  • ze is slim (misschien zelfs te slim)

En wie benieuwd is naar hoe Knoester haar heeft leren kennen: dat gebeurde allemaal via het internet. Na een wat stroeve, eerste poging tot kennis maken, bleek het bijna meteen ‘dikke mik’. Inmiddels is het stel al zo’n tien jaar getrouwd en hebben ze twee kinderen op de wereld gezet.

Oh ja, wie het is en hoe ze eruit ziet, houdt het stel trouwens goed geheim. Het enige dat we van haar uiterlijk weten, is dat ze een roodharige is. Zo zie je maar weer dat Knoester met gemak een aantal minuten volpraat, zonder daadwerkelijk details vrij te geven.

Knoester op sociale media, in dit geval het platform Instagram

Familie

Bij een vrouw en twee ex-vrouwen, zou je wellicht verwachten dat daar misschien dan ook een aantal kinderen bij hoort. En inderdaad, die zijn er zeker. In zijn totaliteit komt Knoester nu op vijf kinderen, wie hij bij meerdere vrouwen heeft gekregen.

Hoewel zijn kinderen eigenlijk ook buiten de media worden gehouden, is het nog steeds een interessant gegeven. Hij heeft in zijn carrière namelijk al minimaal 15 gedetineerden bijgestaan die een kindermoord hebben gepleegd. Zeer aangrijpende gebeurtenissen, al helemaal wanneer je bedenkt dat zoiets je eigen kind zou overkomen.

Gelukkig zijn alle vijf de kinderen van Knoester, voor zover we weten, veilig. Helaas is de sociale media een platform waar Knoester steeds meer ‘bedreigingen’ krijgt, die te maken hebben met zijn kinderen. De bedreigingen zijn gemaakt om Knoester te beschadigingen, en zijn niet per definitie direct tegen een kind gericht. In ieder geval lijkt het ons nogal heftig, zo’n baan met alle gevolgen van dien.

Leeftijd

Gezien Knoester er al een heel carrière heeft opzitten, kan je wel begrijpen dat het geen ‘broekie’ meer is. We kunnen je vertellen dat de beste man inmiddels de 50 is gepasseerd en al veel van de wereld heeft mogen meemaken.

Wist je bijvoorbeeld dat hij naast zijn werk in de advocatuur, ook nog geregeld aansluit bij het programma Vandaag Inside. Hij schuift regelmatig aan waar hij dan met alle liefde zijn mening over veel onderwerpen laat vloeien. Knoester staat bekend om zijn sterke mening en laat zich niet makkelijk omver blazen. Het maakt het programma dynamisch en interssant om naar te kijken.

Knoester moet je koester(‘n)!

Zo weet je nauwelijks iets van deze strafrechtadvocaat en zo ben je weer helemaal op de hoogte. We hopen nog veel mooie dingen van hem te zien en zijn benieuwd of zijn advocatenkantoor in de toekomst nog veel zal groeien. We sluiten de blog af met onze zelfbedachte leus: Knoester moet je koester(‘n)!