Kruidenrekje Action, Lidl & meer Budget Keuzes

5 mins read

Het is zo odly satisfying als bepaalde items perfect zijn georganiseerd. Denk aan een kledingrek waar alle overhemden op kleur hangen óf een kruidenrekje waar alle kruiden in dezelfde potjes worden bewaard. Ge-wel-dig, als je het ons vraagt.

Gezien het om van die producten gaat die je niet nodig hebt, maar je leven wel gewoon een stukje mooier maken, wil je er misschien niet te veel geld aan besteden. Gelukkig bestaan er van dit soort kruidenrekjes talloze budgetvarianten. In deze blog lees jij waar je deze kan vinden. Waarom zouden we het voor ons zelf houden, terwijl we het ook met de wereld kunnen delen? Lees maar gauw verder, dan zul je zien wat we voor je hebben geselecteerd.

Kruidenrekje Action

Denk je ‘goedkoop’, dan denk je aan de Action. Tenminste, wij in ieder geval wel. We kunnen je dan ook met veel enthousiasme vermelden dat bij de Action inderdaad een kruidenrekje te koop is. We vertellen je er graag over, kijk hieronder maar eens.

Absolu Chic kruidenrek

Prijs: €9,95

Oké, we geven het maar gauw toe. Waarschijnlijk is dit kruidenrek niet hoe je je ‘m had voorgesteld. Het gaat namelijk om een rekje wat vrij modern is. Het staat op een roterende plaat en heeft metalen accenten, dat het rekje geen rekje maakt, maar eerder een soort toren. Overigens betekent dat niet dat ‘m minder leuk vinden. Sterker nog, het ziet er fantastisch uit, zo’n ding. Je kan er in zijn totaliteit 12 soorten kruiden in kwijt, prima voor alle basis kruiden die in je huis hebt. Misschien is het een idee om de deksels te labelen, zodat je inderdaad in één oogopslag kan zien welke kruiden je moet hebben. Al met al is het een pareltje, vinden wij.

Klik hier om het kruidenrekje te bekijken

Kruidenrekje Lidl

Ooit vloog de supermarktketen Lidl vanuit Duitsland over naar Nederland en wat zijn we daar blij mee. Hun webshop is namelijk zo uitgebreid, dat je er eigenlijk wel alles kan vinden wat je nodig hebt. Tuingereedschap, stoelen, keukengerei en… kruidenrekjes! We laten verschillende varianten aan je zien.

ERNESTO® Kruidenopslag, uittrekbaar

Prijs: €14,95

Ja, we kunnen er een ding van maken, óf gewoon accepteren dat deze opslag ook wel volstaat als kruidenrek. De reden van ons enthousiasme voor dit product, is omdat je je kruiden hier inderdaad georganiseerd op kwijt kan. Je legt ze namelijk op zo’n manier neer, dat je altijd ziet waar welke kruiden zich bevindt. Naast de organisatie van de kruiden, kan je dit natuurlijk ook specificeren. Leg de kruiden bijvoorbeeld op kleur, soort of frequentie van gebruik. Je kan er genoeg op kwijt, dus reduceren in het aantal kruiden dat je hebt, is niet eens nodig.

Klik hier om de kruidenopslag te bekijken

ERNESTO® Draaibaar kruidenrek

Prijs: €12,99

Een kruidenrek met veel en met name goede recensies is deze van het merk Ernesto, te koop bij de Lidl. Je kan er in totaal 9 potjes in kwijt, die erbij worden geleverd. Omdat de potjes van glas zijn, geeft het een luxe uitstraling. Doordat het hele geheel 360° draaibaar komen de woorden ‘ruimtebesparend’ en ‘handig’ bij ons op. Zet deze bijvoorbeeld op de hoek van het keukenblad en heb tijdens het koken binnen een paar seconden de juiste kruiden in handen. En oh ja, ook niet geheel onbelangrijk om te benoemen is de uitneembare strooi-inzet. Niet alle kruiden hebben dit nodig, maar bij sommige is het juist een must. Of je deze dus in het potje wil hebben, mag je zelf bepalen.

Klik hier om het kruidenrekje te bekijken

Side note: wat we niet helemaal begrijpen, is dat er een voor ons exact hetzelfde uitziende kruidenrek op de website van de Lidl te koop is, terwijl die andere een stuk goedkoper gaat. €7,99 of €12,99 vinden wij een aanzienlijk groot verschil in prijs, namelijk. Misschien kan je de klantenservice van de Lidl contacteren om het verschil aan je te laten vertellen.

Andere budget keuzes

Benieuwd naar nog meer of andere soorten kruidenrekjes? Geen probleem, we presenteren hier nog een aantal andere budget keuze kruidenrekjes. Zo beperken we je keuze, maar heb je niet het idee dat er nauwelijks is iets om uit te kiezen.

Kruidenrekje Ikea

Prijs: €3,99

Geweldig, deze BEKVÄM, want dat is hoe het product heet. Dit rekje zouden we zelf omschrijven als een soort kruidenplankje, waar de kruiden gewoon stevig kunnen blijven staan. Het rekje zou je namelijk kunnen zien als een plankje met een hekje. Met andere woorden, de kruiden zullen met geen mogelijkheid van het plankje af kunnen vallen. Helaas worden er bij het rekje trouwens geen potjes geleverd. Deze verkoopt de Ikea wel, maar dat maakt het geheel wel gelijk weer wat duurder. Weet je wat, dat kan je vast zelf het best beoordelen. Ben je benieuwd naar de potjes? Klik dan hier om het volledige assortiment te bekijken. Spoiler, de goedkoopste variant is slechts €0,59 per potje!

Klik hier om het kruidenrekje te bekijken

Kruidenrekje Hanamura

Prijs: €19,95

Zeg je ‘kruidenrekje’, dan zeg je Hanamura. Althans, dit product komt in een meervoud van kruidenrekjes, wat in de praktijk neerkomt op vier gelijke rekjes. De klassieke zwarte kleur geeft het geheel een chique uiterlijk. Hoewel je natuurlijk zelf mag kiezen wat je met de rekjes doet, is het in principe de bedoeling dat je ze allemaal ophangt. Doe je dit onder elkaar, dan ziet het eruit als een volledig product. Hang je ze naast elkaar, bijvoorbeeld in de hoek van de keuken, dan is het meer een soort plank. Verder kan je er in zijn totaliteit maar liefst 24 kruidenpotjes op kwijt. Het mooiste is natuurlijk als je hiervoor 24 gelijke potjes aanschaft, maar dat mag je zelf weten of course.

Klik hier om het kruidenrekje te bekijken

Kruidenrekje COVAODQ

Prijs: €21,99

Wauw, dit kruidenrekje hang je niet aan een wand met schroeven en pluggen, maar gaat via een magneet. De bedoeling is dus dat je deze aan de zijkant van je koelkast hangt. We begrijpen dat niet iedereen zomaar een magnetische wand in huis heeft, dus dit is daarvoor een goed alternatief. Wederom krijg je de potjes op de afbeeldingen er niet bij, maar we weten zeker dat jij daar wel wat moois van kan maken. En hoe handig is het dus dat je niet zit met moeilijke montage en gaten in de muur?

Klik hier om het kruidenrekje te bekijken

Kruidenrekje Tomado

Prijs: €24,99

Heel goedkoop is ‘ie niet, maar handig is het zeker. Anders dan sommige andere rekjes, kan je deze op het aanrecht kwijt, zonder dat het veel ruimte inneemt. Het gaat namelijk niet om een carrousel, maar om een soort stellage, dat je waarschijnlijk tegen de keukentegels zet. Als je slim bent zet je ‘m niet achter het fornuis of de inductieplaat, want dat kan je elke week je potjes gaan schoonmaken. Al het opspattende vet is nu niet echt smakelijk om aan de potjes te laten zitten.

Klik hier om het kruidenrekje te bekijken

Koopgids kruidenrekje

Je kan ongetwijfeld vast wel zelf bedenken wat je ongeveer wil, maar het kan nooit kwaad om je nog eens extra te verdiepen in kruidenrekjes. Vandaar presenteren we hier een beknopte koopgids voor de aanschaf van een kruidenrekje.

 • Type kruidenrekje
  Kruidenrekjes zijn verkrijgbaar in verschillende typen. De meest voorkomende zijn aan de wand gemonteerde rekjes, draaiende rekjes (ook wel kruidencarrousel genoemd) en vrijstaande rekjes. Kies het type dat het beste bij je keukenruimte en denk dus niet alleen wat je zelf het leukst vindt.
 • Capaciteit
  Controleer de capaciteit van het kruidenrekje om ervoor te zorgen dat het voldoende ruimte biedt voor al je kruiden en specerijen. Sommige rekjes kunnen slechts een beperkt aantal kruidenpotjes bevatten, terwijl andere meer opslagruimte hebben. Aan de andere kant wil je niet plek voor 30 plekjes, terwijl je zelf maar 10 soorten kruiden hebt.
 • Materiaal
  Kruidenrekjes zijn er in verschillende materialen, zoals hout, metaal, kunststof en glas. Kies een materiaal dat past bij de stijl van je keuken en dat gemakkelijk schoon te maken is.
 • Montage
  Als je een aan de wand gemonteerd kruidenrekje overweegt, zorg er dan voor dat je de benodigde bevestigingsmaterialen en instructies krijgt om het gemakkelijk aan de muur te monteren. Denk aan pluggen, schroeven en andere benodigdheden. Wees je ervan bewust dat je waarschijnlijk zelf bijvoorbeeld een schroef- en boormachine nodig hebt.
 • Zichtbaarheid
  Controleer of het kruidenrekje zorgt voor goede zichtbaarheid van je kruiden en specerijen, zodat je snel kunt vinden wat je nodig hebt. Je zou altijd nog kunnen werken met

Zo, we denken dat je nu wel op de hoogte bent van het reilen en zeilen in de wereld van kruidenrekjes. Bij vragen over de desbetreffende producten, verwijzen we je graag naar de betreffende verkoper. Wij hebben in principe niet meer informatie dan jij hebt over deze producten.